LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Önkéntesség

 

Szeretettel várjuk Önkéntes Csapatunkban! Teremtsünk közösen társadalmi értékeket!

Önkéntesként számos tevékenységünkbe becsatlakozhat, a háttérmunkáktól kezdve a „frontvonali” tevékenységekig. Alapvető célunk, hogy olyan társadalmi környezetet hozzunk létre, ahol a fogyatékos emberek a közösség teljes értékű tagjaivá válhatnak.

Az önkéntességre fordítható idő függvényében nyitottak vagyunk akár egyszeri és rendszeres, egyéni és csoportos önkéntes munkában való együttműködésre. Az egyedi ötletek megvalósításában is partnerek lehetünk!

 

Példák a Szimbiózis Alapítvány önkéntes lehetőségeiből:

 

Ø Egyéni önkéntesség

Ø Céges önkéntesség, Pro Bono felajánlások

Ø Iskolai közösségi szolgálat

Ø Európai önkéntes szolgálat

 

Egyéni önkéntesség:

szociális intézményeinkben lakók örömmel fogadnak barátokat közös szabadidős programokra. Ebben az esetben fontos, hogy több alkalmas, kiszámítható barátokként alakuljanak az önkéntes programok. Ha valaki rövidebb, intenzívebb lehetőséget keres, szíves vesszük a speciális szükségletű gyermekek nyári táborozásához a segítséget. Ezen kívül szervezetünk különböző munkaterületén keresünk önkénteseket: blogírás, fotózás, videó készítés, grafika, ünnepek szervezése, termékfejlesztés, majorsági munkák stb.

 

  Szakmai önkéntes segítők:

a fogyatékossággal élő fiatalok számára különböző fejlesztő, terápiás foglalkozásokat biztosítunk heti rendszerességgel (például művészeti-, dráma-, mozgás-, alpaka terápia stb). Elsősorban még tanulmányaikat folytató szakemberek jelentkezését várunk, akik szívesen vennének részt a szakmai munkában.

Iskolai Közösségi Szolgálat:

szeretettel várjuk azokat a középiskolásokat, akár osztályokat, akik a közösségi szolgálat keretein belül betekintést szeretnének nyerni a fogyatékossággal élők mindennapjaiba. A célunk az, hogy megismerkedjenek, és minőségi időt töltsenek együtt a diákok és „védenceink”. Hívei vagyunk a jó hangulatú önkéntességnek, ezért előnybe részesítjük a közös football meccseket, kerékpár túrákat, zenés-táncos programok szervezését. Természetesen lehet a majorságban és a kézműves műhelyekben is dolgozni. Sok intézménnyel kötöttünk már kapcsolatunk, tapasztalatunk, hogy nálunk a közösségi szolgálat könnyen és egyszerűen teljesíthető, sőt vannak akik későbbiekben is visszajönnek!

Vállalati önkéntes programok:

felelős cégvezetőként fontos cél, hogy tartalommal teli, motiváló önkéntes programok álljanak rendelkezésre a munkatársak számára. Ebben alapítványunk nem csak elhivatott partner, hanem többéves szakmai tapasztalattal rendelkező megvalósító is. Nem csak az a cél, hogy az önkéntes munkavállalók a jó cél érdekébe állítsák a szakértelmüket, tehetségüket, kreativitásukat és fizikai erejüket, hanem azt is tapasztalják meg, hogy munkájukkal valós társadalmi hatást érnek el. Mindez a cég és szervezetünk közös érdeke!

 Néhány példa korábbi együttműködésinkből:

- A kemence melletti vendégváró Erste Pavilon létrehozása.

- A „Tanuljunk Együtt Ök-Auchan” program keretében kialakult a „Madárbarát kert”, és az Auchan Alee.

- A Pharma Road Kft. közösség építő napján megépült az alpaka terápiás udvar.

- A BOSCH önkéntesei lapra-szerelt faházzal gazdagították kézműves foglalkoztatónkat.

- A Magyar Telekom csapata évenként szervez a majorságban önkéntes napot, legutóbbi fejlesztésük során a Kneipp tanösvény készült el.

- Új honlapunkat az Evosoft csapata készítette egy Pro Bono támogatás során.

 

Európai Önkéntes Szolgálat:

a Szimbiózis Alapítvány aktív fogadó és küldő szervezet az Európai Önkéntes Szolgálat Programban. Fogadó szervezetként 2007 óta működünk, eddig több mint 25 fiatalt fogadtunk már, akik minimum hat hónapot töltöttek el alapítványunknál. Projektjeink fő célja a fogyatékossággal élő személyek aktív támogatása, inklúziója, a többségi társadalom figyelmének felhívása a célcsoport problémáira. Egyszerre 3-4 fiatal teljesít alapítványunknál önkéntes szolgálatot, akik hetente 30-35 órában támogatják mindennapi munkánkat, és valósítanak meg önálló programokat. Az alábbi országból fogadtunk már önkénteseket: Egyesült Királyság, Hollandia, Németország, Ausztria, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Portugália, Bulgária, Macedónia, Törökország, Grúzia

 

Más ötletekkel is segítené a munkánkat?

 Nálunk nincs lehetetlen! Minden jó ötletre nyitottak vagyunk, keressen minket bátran! Koordinátorunk szeretettel várja jelentkezését, illetve kérdéseit az időponttal, feladatokkal kapcsolatban!

 

Vasas Eszter, tel: 06/30/ 647-37 86 turizmus@szimbiozis.net

 

 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket