LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Székhely- Központi Iroda

3527 Miskolc, Augusztus 20 u. 12.

 

Miskolc belvárosához közel, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szomszédságában található szervezetünk székhelye, mely mind tömegközlekedéssel, mind pedig autóval könnyen megközelíthető.

Egységeink a székhelyen:

-          Szakmai tevékenységek irányítása (kuratóriumi elnök)

-          Gazdasági egység (gazdaságvezető, könyvelő, gazdasági ügyintéző)

-          Emberi erőforrás menedzsment (TB ügyintézők)

-          Akkreditált és nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatást elősegítő munkacsoport  irodája (rehabilitációs tanácsadó és rehabilitációs mentor)

-          Támogató Szolgálat (TSZ vezető)

-          Projektmenedzsment (hazai és EU-s projektek projektvezetői és pénzügyi vezetői)

-          Informatikai támogatás (rendszergazdák)

 

                  Szimbiózis Habilitációs Központ

                     3528 Miskolc, Forgács Antal u. 18.

 

A Miskolc-Martinkertvárosi városrészben található telephelyünkön 14 fő fogyatékossággal élő, önellátásra részben képes felnőtt számára biztosítunk bentlakási lehetőséget. 1-2 ágyas, igény szerint saját, illetve közös fürdővel rendelkező szobákban történik az elhelyezés, emellett teret biztosítunk a szabadidő hasznos eltöltésére és relaxálásra, külön erre a célra berendezett helyiségekkel.

Célunk az integráció és önrendelkezés (autonómia) elve alapján a fogyatékossággal élő emberek önálló életvitelének, munkavégzésének segítése, pszichés és fizikai állapotuk egyensúlyban tartása. Lakóotthonunkban az ellátást igénybe vevők részére étkezést, mentális gondozást, jogszabályban meghatározott egészségügyi ellátást, valamint önálló életvitelhez szükséges feltételeket biztosítunk.

A volt iskolaépület átalakításával és hozzáépítésével létrehoztunk egy 40 fős, értelmi fogyatékosok napközi otthonát, valamint egy 12 fős lakóotthont.

A lakóotthoni ellátás lehetőségeit bővítő, az önálló életvitel még nagyobb fokú elérését megcélzó ellátási forma elsőként nálunk került kialakításra az országban. A Kitagoló-Ház elnevezésű beruházásunknak köszönhetően a már meglévő intézményegységből két fogyatékossággal élő személy számára adott a lehetőség arra, hogy a helyben kialakított új apartman részben készülhessenek az önálló életre. A tréninglakás a teljes értékű élethez jelent ugródeszkát, úgy, hogy egyszerre biztosítja az önállóság megtapasztalását jelentő szabadságot, valamint a szükséges biztonsági hátteret is.

 A telephelyen több mint öt éve gyártunk kézműves termékeket. A decupage technikával, üvegfestéssel, gyöngyfűzéssel stb. készült termékeket különböző helyi és térségi vásárokon értékesítjük, a befolyt összegből az újabb termékek alapanyagait vásároljuk meg.

 

         Lekvárfőző Manufaktúra

             3528 Miskolc, Kisfaludy Károly u. 46.

A Szent Márton ház környezetében Lekvárfőző Manufaktúrát, azaz egy gyümölcs és zöldségfeldolgozó üzemet hoztunk létre. Nappali, és bentlakásos intézményeink fogyatékossággal élő ellátottai készítik a lekvárokat, dzsemeket, gyümölcsleveket, zöldségkrémeket.

                                      

  Baráthegyi Majorság

             3528 Miskolc, Majorság u. 7.

 

A Baráthegyi Majorság Miskolcon, a Diósgyőri városrészben, a Bükk keleti kapujánál helyezkedik el egy 5 hektáros területen. Az öko-parkban szélkerék húzza fel a vizet a kútból, a kerti tó, fóliasátor, üvegház mellett istálló (kecske, szamár, ló, disznó) és manufaktúrák (sajtkonyha, kenyérsütő kemence, asztalos és kézműves műhelyek) találhatóak, ahol fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek dolgoznak. A majorság egy komplexum, különféle funkciójú épületekkel. Ezen a telephelyen mintegy 60 fő számára biztosítunk munkahelyet, akiknek a 80 %-a fogyatékossággal, vagy autizmussal élő és/vagy megváltozott munkaképességű személy.

Tevékenységek:

A központi épület egy 14 fős Lakóotthon. Az itt élők közül 8 fő autizmussal élő személy, akik speciális igényei szerint szerveződik a ház strukturált élete, belső kommunikációja. A lakóotthon épületének tetőterében került kialakításra a Farm Panzió, mely 2013-ban elnyerte a minősített Erdei Iskolai címet. A többségi iskolákból, óvodákból hozzánk látogatók vendéglátói, a kézműves tevékenységek oktatói, maguk a fogyatékossággal élő munkavállalóink. A társadalmi befogadás újszerű, gyakorlatorientált megközelítéséért két éve megkaptuk az „Európai Integrációs Díj”-at. A turisztikai programunk során átlag évi 2000 vendégnapot teljesítettünk az elmúlt években.

Itt működtetjük több éve a „Turizmus korlátok nélkül” c. programot, amelynek elsődleges célja olyan családok egy-egy hetes ingyenes tehermentesítése és szakmai támogatása, akik autizmussal, értelmileg akadályozottsággal vagy halmozott sérüléssel élő gyereket nevelnek vagy családtaggal élnek együtt. Speciális krízisellátás jellegű programunkban eddig több mint 100 családnak tudtunk segíteni. Az igényt mutatja, hogy idei felhívásunkra már a határon túli magyar családok is bejelentkeztek. Az épület szomszédságában épült ki a Baráthegyi Kalandpark és Játszótér.

 2013-ban került átadásra a többszintes Szociálterápiás Központunk, ahol 24 férőhelyes nappali ellátást biztosítunk az idei évtől, valamint itt kapott helyet képzési központunk is. Az épület alsó szintjén került kialakításra a gyertyaöntő műhely. A tetőtér is beépítésre kerül, ahol többek között a kézműves termékek csomagolása, raktározása és készletgazdálkodása kerül kialakításra. Az állattartás majorságunk egyik sajátossága: ló, szamár, kecske, nyúl, baromfi tenyésztése folyik. Lovagoltatás és csacsis kordé vehető igénybe telephelyünkön, de szívesen vállalunk külső rendezvényeken való megjelenéseket is.

Kecskesajt-készítő műhelyünk termékei (gomolya, friss natúr és fűszeres sajtok, zsendice, sajtkrémek, joghurtok), Élő Tisza és HÍR (Hagyományok – Ízek – Régiók) védjegy használatára jogosultak. Kis üzletet tartunk fenn a város piacán, valamint különféle vásárokon is aktívan részt veszünk. A majorság területén a komplex kertészeti (szabadtéri-, fólia- és üvegházi termesztés, gyümölcsös), parkgondozási és erdőgazdálkodási tevékenység folyik. 2013-ban energiafűz ültetvény és kaszáló került kialakításra. A telephelyen 2014-ben további fejlesztések indulnak: „Baráthegyi Manufaktúra” építése (sajtüzem, üzlet és szappanfőző manufaktúra), és az „Élő Kalendárium” turisztikai projekt, melynek keretében felépül fából az „Interaktív Diósgyőri Játszóvár”.

 

                              Fűzfás Ház (Támogatott lakhatás)

                                  3535 Miskolc, Baráthegyalja u. 156.

 

A Baráthegy lábánál került kialakításra a Fűzfás Ház, ahol 12 fogyatékkal élő személy számára alakítottunk ki egy önálló életvitelt biztosító családias otthont. A Lakóotthonban 16 szoba, egy közösségi tér és konyha is található. A lakóközösség rendezvényeinek megtartására is lehetőséget biztosítanak a közösségi helyek. Minden lakó számára saját szoba áll rendelkezésre, egy kétágyas szobát pedig egy házaspár számára hoztak létre. A házban kilenc fürdőszoba van, az igények szerint lehet földszinti és emeleti-tetőtéri lakrészt választani. A padlástérben két kisebb szobát és egy fürdőszobát alakítottak ki, itt élhetnek a majorságba érkező önkéntesek.

 

 

 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket